183940783794701

איך תדעו לבחור פולי קפה?

 

קפה הוא אולי המשקה הנפוץ והפופולארי ביותר בעולם (מלבד למים), ובטח שבישראל – מדינה בה תרבות הקפה מפותחת ועשירה ביותר. בעוד אנחנו רגילים לשתות כאן קפה משובח מאז ומתמיד, "מהפכת האספרסו" של עשרים השנים האחרונות העלתה את שוק הקפה המקומי מדרגה נוספת, והביאה את מרבית הישראלים לשתות קפה איכותי וחסר פשרות. רבים מחזיקים כיום בביתם גם מכונות קפה מסוגים שונים, דוגמת מגוון רחב של מכונות אספרסו ביתיות, מקינטות ועוד. עבור כל אלו יש צורך לרכוש פולי קפה שלמים או טחונים, או קפסולות למיניהן. בכל מקרה, כדאי להכיר את פולי הקפה השונים המוצעים לבחירתנו על מנת לדעת כיצד לבחור את הפולים המתאימים לנו ביותר. מהם הזנים העיקריים בתחום זה וכיצד מומלץ לבחור?

 

ערביקה ורובוסטה – זנים עיקריים של פולי קפה

כמו כל צמח אחר, גם במקרה של קפה ניתן למצוא מגוון רחב של מינים וזנים, אך כיום מכיל שוק האספרסו שתי משפחות עיקריות ומרכזיות של פולים.

הראשונה היא של פולים מזן הערביקה – זהו הזן הנפוץ ביותר בעולם הקפה (מעל לשבעים אחוז משוק הקפה) והוא מתאפיין במרירות קלה, אך בטעם המוגדר לרוב כפירותי וחריף – מתוק. זן זה גדל במקומות כמו חצי האי ערב, אתיופיה ומקומות נוספים המתאפיינים באקלים חם ולח יחסית.

הזן העיקרי השני מכונה "רובוסטה" – ארצות המוצא של זן זה הן ברזיל, הודו, אינדונזיה, אפריקה וויאטנם. זן זה נחשב לחסין יחסית לתנאים הסביבתיים, ולכן ניתן לגידול במגוון רחב יותר של מקומות, לפחות בהשוואה לערביקה. לזן זה טעם אשר נחשב לניטראלי יחסית עם מרירות קלילה, ו"קרמה" עשירה מאוד. סביר להניח שכולנו שותים קפה מזן רובוסטה כמעט מדי יום, בין אם כקפה מיובש בהקפאה (דוגמת "נס קפה") ובין אם כאספרסו.

 

במרבית המקרים בהם אנו קונים תערובות שונות של אספרסו (פולים טחונים), כמעט תמיד מדובר בשילוב כלשהו של שני הזנים העיקריים הללו.

 

תערובות רבות ושונות, פולי קפה אורגניים ועוד – כיצד לבחור?

בעוד ערביקה ורובוסטה הן שתי המשפחות העיקריות, כל מקום המתמחה בפולי קפה איכותיים יציע לכם מגוון רחב של תערובות שונות. הדרך הטובה ביותר להכריע ביניהן, היא פשוט לבחון אותן – בכל פעם לנסות ולבחון תערובת אחרת, עד שתגיעו לתערובות הערבות ביותר לחיך מבחינתכם. מכיוון שתערובות שונות מתאפיינות בארומה ובטעמים מעט שונים, חובבי קפה מושבעים רבים בוחרים להחזיק בבית יותר מתערובת אחת (לדוגמה – תערובת עם טעם חזק ומובחן ביותר לשתייה בבוקר, תערובת מעט קלילה ומתקתקה יותר לשתייה לאחר ארוחות וכד'...).

אפשרות נוספת אליה כדאי להיות מודעים, היא של תערובות ייחודיות של קפה, דוגמת תערובת של קפה אורגני, עבור חובבי המזון האורגני והבריא שבינינו.

 

לצפייה ופירוט אודות מגוון רחב של פולי קפה איכותיים ביותר ומיוחדים במינם, כנסו לדף בו מפורטים התערובות וסוגי הפולים השונים שאנו מציעים – כולם פולים איכותיים ותערובות משובחות ביותר -

פולי קפה