טעם הקפה
בקפה, בדומה ליין, לא ניתן להגדיר במדוייק את הטעם המושלם שכן מרכיבי הטעם של הקפה יוצרים מספר רב של קומבינציות. טועמי הקפה המקצועיים הגדירו 3 מדדים לאיכות קפה והם: ניחוח, חיוניות וגוף.
ניחוח -
הניחוח מתיחס לרושם המיידי שנוצר מהארומה והטעם בעת לגימת כמות קטנה של קפה. הערכים האפשריים של מדד זה הם: עשיר, מריר, מתוק, חריף, גס, עדין, מתקתק וחמצמץ.
חיוניות -
כינוי למרכיבי טעם תוססים, חריפים ופירותיים, המותירים בחלל הפה תחושה רעננה ונעימה. מאפיינים נוספים בתחום זה הם: ייני ופראי. לעיתים מוחלף מושג ה"חיוניות" עם "חומציות".
גוף -
מבטא את תחושת הסמיכות והכבדות אשר מרקם הקפה יוצר בחלל הפה. הערכים האפשריים של מדד זה הם: מלא, כבד, חזק, קל.
תרצו להעמיק את הידע שלכם בעולם הקפה ?
מוזמנים לאקדמיה לקפה של ורו, המקום בו תוכלו ללמוד ולדעת את עולם הקפה!
לפרטים נוספים חייגו: 04-9978836