183940783794701

מהו צמח הקפה?

 

צמח הקפה הוא שיח ירוק הצומח לגבהים של למעלה משלושה עשר מטר. שיחי הקפה גדלים במטעים הגדלים באזורים הנמצאים משני צידי הקו המשווה כגון אפריקה ודרום אמריקה. שיח הקפה מגיע לבגרות בגיל חמש ועד אז הוא אינו מייצר פירות כלל. משיח קפה אחד מפיקים 600-900 גרם קפה בעונה וזה רק מהשנה השישית.

פירותיו של שיח הקפה אדומים ועקב דמיונם לפירות עץ הדובדבן הם מכונים בעוגה המקצועית "דובדבנים". פולי הקפה הם שני הזרעים המסתתרים מתחת לארבעת שכבות הפרי.

למרות שישנם מאות סוגי קפה בעולם וקיימים זנים רבים הגדלים פרא, רק שניים מתוכם משמשים לייצור קפה מסחרי. שני הזנים הם ערביקה ורובוסטה.

ערביקה (ARABICA) -

הזן החשוב והנסחר ביותר בעולם. מניב פולים באיכות גבוהה במיוחד. זן זה "עדין ומפונק" ורגיש לתנאי אקלים, מחלות, מזיקים ותוואי קרקע. מהווה כ-75% מהקפה הנסחר בעולם. הערביקה מכיל חצי מכמות הקופאין לעומת הרובוסטה והוא בדרך כלל בעל ארומה מאוזנת וטעם חמוץ מתוק. מחירו ועלויות הייצור שלו גבוהים.

 רובוסטה (ROBUSTA) -

פירוש השם באנגלית הוא חוסן והוא ניתן לו בשל חסינותו הגבוהה מפני מחלות. זה הוא זן עמיד יחסית לתנאי אקלים וקרקע. פולי הרובוסטה חזקים בטעמם, מלאי קופאין ובעלי סמיכות גבוהה.פולי הרובוסטה משמשים בעיקר לייצור קפה נמס ולאיזון תערובות אספרסו ופילטר. כמעט ואין סוגי קפה המורכבים ממאה אחוז רובסטה, אך סוגים רבים מורכבים ממאה אחוז ערביקה. אלו האחרונים נחשבים למשובחים במיוחד.

הקטיף מתבצע כאשר הוא מגיע לבשלות. את פולי הערביקה המשובחים קוטפים אחד אחד בתהליך עדין ובררני ורק המתאימים שבהם נבחרים, לעומתם את פולי הרובוסטה העמידים קוטפים בלא ה העיבוד.

לאחר הקטיף מוציאים מחלקו הפנימי של הפרי 2 פולים ירוקים שאותם שוטפים ומיבשים וממיינים לפי גודל וצבע. לאחר מכן עוברים הפולים תהליך של התססה,מיון וקילוף.

הפולים הנקיים מוכנסים לתנור לחום שבין 200-230 מעלות צלזיוס.

במהלך הערבוב והבחישה מצטמקים הפולים בכ-16% והם מדיפים את שמני הטעם. בסיום התהליך הפולים פריכים, אכילים ומוכנים לטחינה.

מוזמנים להיכנס למבחר פולי הקפה שלנו בדף הבא: פולי קפה

עוד על הקפה, באקדמיה לקפה של ורו 

מוזמנים להעשרת הידע והניסיון בעולם הקפה!

פרטים נוספים בטלפון: 04-9978836